נעים להכיר – עינת ברון
עינת ברון, היא Director of Executive Search ב-MostWanted. בתוקף תפקידה, עינת מנהלת תהליכי גיוס של חברי הנהלה, סמנכ"לים ומנכ"לים בחברות הייטק מובילות במשק הישראלי.
עינת שיתפה אותנו בפרטים על הרקע המקצועי והניסיון שלה:
איך ולמה הגעת ל –MostWanted?
אני עוסקת בגיוס כבר למעלה מ-15 שנה, יש לי רקע מקצועי מגוון, עם ניסיון כמגייסת וכמנהלת גיוס ממספר חברות שונות. ליווי של חברות הון סיכון ומנכ”לים בתהליך גיוס של אדם מנוסה ואסטרטגי שישפיע באופן משמעותי עליהם, על הארגון שהם מנהלים ועל חברי ההנהלה האחרים, מצריך ידע ויכולת להראות דברים שלא תמיד על פני השטח כולל שיקוף ההשפעות החיצוניות של שוק – בנצ’מרק, מצב השוק, מיתוג מעסיק ואתגרים אחרים. מצד אחד, את שותפה מלאה וזאת שנמצאת עבור הלקוח בשטח, נמצאת כל הזמן בתקשורת ומלווה את תהליכי החשיבה של המנהל המגייס. ומצד שני, את היועצת שמחויבת לאתגר את המנהל המגייס כאשר הנחות יסוד שלו מוטות או תהליכי עבודה שלו או של הארגון פוגעים בסיכויי ההצלחה של התהליך.
המקצוע שלי הוא הרבה מעבר לעבודה, הוא תחושת שליחות של יכולת לחבר בין אנשים ולהשפיע עליהם במקומות שהרבה פעמים הכי משמעותיים עבורם: הארגון שבו הם עובדים והקריירה הניהולית הבכירה שאותה הם מנהלים.
מה החלק שנותן לך הכי הרבה משמעות בתפקיד שלך?
ברמה האישית, החלק שאני הכי אוהבת הוא הקשר הבינאישי עם המועמדים והלקוחות. אני אוהבת מאוד ללמוד ולהכיר את הארגון, אני לומדת אותם עד שאני יודעת מה קורה כל הזמן ברמה הארגונית, העסקית, המוצרית, הטכנולוגית, ובעיקר ההתנהגותית – לפרוץ את הדנ”א של החברה.
הדבר הזה עוזר לי להבין איך להביא את המועמדים, לא רק עם הניסיון הרלוונטי, אלא עם החיבור האישי, התנהגותי והכימיה לחברה. בכל תפקיד, אני מרגישה שאני משמשת שגרירה, זרוע גיוסית שלהם וממש רואה את עצמי כחלק משמעותי בארגון. בעיניי, היסודות והבסיס לגיוס אסטרטגי מתאים ואיכותי הוא החיבור לדנ”א של החברה – זה מה שתורם להצלחה ולתמהיל הנכון.
אני כל הזמן רואה סימנים וחיזוקים לחשיבות של האלמנטים הרכים האלו בתהליך. למשל, לא מזמן שוחחתי עם מועמדת חודש לאחר שנכנסה לתפקיד החדש. אני זוכרת שכבר בשיחה הראשונה הבנתי שיש פה התאמה גבוהה ברמה האישית לדנ”א של החברה, צרכי התפקיד ובעיקר למנכ”לית. בשיחה הראשונה בינינו כבר שיתפתי אותה והסברתי לה איך הארגון מתנהג, מי המנהלת ומה מניע אותה ובעיקר, למה אני חושבת שיש פה התאמה גבוהה ביניהן. בשיחה שאחרי הכניסה לתפקיד, היא אמרה “האמנתי לך והקשבתי לכל מה שסיפרת לי, אבל לא חשבתי שאת מדייקת עד כדי כך. עכשיו אני לא מפסיקה לחייך ולצחוק על כמה שקלעת בול, וממש ממש טוב לי בתפקיד החדש”. זאת ההנאה הכי גדולה שלי ומכאן אני שואבת סיפוק. לחבר את הנדבך האנושי והאישי הזה, יחד עם מקצועיות ומתודולוגיה מסודרת מהפגישה הראשונה ועד לסגירתה. כמו בכל יחסים שהמטרה שלהם היא שותפות, עומק וטווח ארוך, הבחינה והאתגר הם הדדיים (במיוחד בתהליך שעובדים מול לקוח חדש בפעם הראשונה), תוך כדי היכרות כל ההגנות והבחינות יורדות ונוצרת שותפות מוצלחת שתגדיל מאוד את הסיכויים לתהליך מקצועי וסגירת המשרה בצורה איכותית ומהירה. אני תמיד אומרת לבכירים שאיתם אני עובדת – הכי חשוב זה שתהיו אותנטיים, ואם רוב הנקודות יתחברו עם הצד השני אז זה יקרה טוב ונכון. אנחנו נמצאים כל כך הרבה שעות בעבודה, אז חשוב באמת להביא את מי שאנחנו לתפקיד (אין ממש ברירה), וזאת הדרך היחידה להצליח.
ספרי על אתגר מורכב שחווית באחד מהתהליכים שניהלת?
באחד מהתהליכים שניהלתי, ליוויתי מנכ”ל שנשאר עם כוויה רגשית משמעותית לאור גיוס חבר הנהלה לא מוצלח שנכשל זמן קצר מאוד לאחר תחילת עבודתו של חבר ההנהלה. הכוויה הזאת ליוותה את התהליך והיה אתגר לא פשוט בתהליכי קבלת החלטות שמלווים את התהליך. המנכ”ל חשש מאוד לבצע טעות גיוס נוספת (שיש לה מחירים ארגוניים, עסקיים ואישיים מאוד גבוהים). נכנסתי לתהליך ברגישות, בראש פתוח ועם הבנה שדרושה פה גישה של אמפתיה ותקשורת פתוחה אבל גם מובנת ומבוססת נתונים. בחירת חבר הנהלה זהו תהליך אסטרטגי מובנה שמבוסס על דאטה ולא רק על התלהבות והתרגשות – זה נבנה על הדרך, התהליך שלנו מנוהל בצורה כזאת, לא מדברים על אהבה ממבט ראשון אלא מחברים אהבה לעולם המקצועי והניהולי הרלוונטי. המטרה היא לא רק לגייס תפקיד, אלא לנהל תהליך מקצועי ואיכותי שיביא לתוצאה בה ניתן פתרון לבעיה ארגונית. אנחנו פה בשביל לנהל את התהליך וההצלחה שלנו נמדדת במגוון של תוצרים ועל פני מספר צירים: ציר האופרציה, ציר הלקוח וציר המועמדים הבכירים הפוטנציאליים.
גם לצוות יש תפקיד בכל גיוס ויש לנו ערך שנקרא “השלם גדול מסך חלקיו”, ואנחנו מתייעצים ומקבלים החלטות ביחד עם כל הדאטה כדי לקבל את ההחלטה הכי מקצועית ונכונה. היופי בתפקיד זה לא רק ללמד, להנחות ולייעץ אלא גם ללמוד ולהתחבר לארגון וללקוח. כל תהליך הוא שונה וייחודי ואי אפשר להתייחס לכל תהליך אותו דבר ולהכניס אותו לשבלונה.
ומשפט לסיכום, עבור שותפים למקצוע או כאלו שרוצים לעסוק ב –Executive Search?
גיוס חברי הנהלה אינו דומה לגיוס של מנהלי דרג ביניים או גיוס מסות, לכן חשוב להתנהל נכון מקצועית ובין אישית מול הארגון ומול המועמדים הבכירים עצמם. היכולות האלו מחייבות בשיח אותנטי וכדי להצליח בו חייב ניסיון וידע מעמיק לגבי התהליך, השוק וכו’. גיוס חבר הנהלה זו מומחיות אחרת ו-Mindset שונה מגיוסים אחרים וחשוב מאוד ללמוד ולרכוש את הכלים המתאימים כדי לנהל את התהליכים בצורה המיטבית.